Tel: +36 20 254 45 12 H-P 10-18h
E-mail: info@kerekparhaz.hu

Kerékbárház
Belépés regisztrált felhasználóknak

Kártyás fizetés szolgáltatója: Kártyás fizetés szolgáltatója: CIB Bank Zrt. Elfogadott kártyák: Elfogadott kártyák: MasterCard, VISA, VISA Electron, Maestro Árgarancia »

Üzletszabályzat - Vásárlói tájékoztató


Kérjük, rendelésének véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el, esetleges kérdésével forduljon bizalommal az oldal üzemeltetőjéhez.

Az alábbiakban leírt szerződési feltételek a Berguson Korlátolt Felelősségű Társaság (Berguson Kft.), mint elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nyújtó (a továbbiakban: szolgáltató) által üzemeltetett http://www.kerekparhaz.hu internetes áruházban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön, a megrendelésének jóváhagyásával az alábbi szerződést elfogadja, amely az Európai Unió vonatkozó 97/7/EK irányelvének szabályaira épülő 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet előírásainak figyelembe vételével készült.


Céginformációk: 

Székhely:

1035 Budapest, Vihar u. 12

 

Adószám:

13377946-2-41

 

Cégjegyzék szám:

01-09-732177 (Fővárosi Cégbíróság)

 

TEÁOR:

5261 csomagküldő kiskereskedelem


A Budapesti Kereskedelmi Ipar Kamara tagja.


Felügyeleti szervek:

 

Budapest III. ker. Polgármesteri hivatal jegyzője

 

1033 Bp, Fő tér 3.
Tel: 388-7760

 

Budapesti Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség

 

1088 Bp, József Krt. 6.
Tel: 210-0373

 

Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara mellett működő Békéltető Testület

 

1105 Bp, Szent László tér 16. III/312.
Tel: 431-8962Elérhetőség:

Árurendelés:

rendeles@kerekparhaz.hu

Érdeklődés, tanácsadás:

info@ kerekparhaz.hu

Reklamáció:

info@ kerekparhaz.hu

   
   

Tájékozódás, megrendelés:

00-24 óráig

   
   

Telefon ügyfélszolgálat:

06-20-254-45-12
Hétköznap 11-17 óráig
Ajánlatadás, szerződéskötés és teljesítés általános ismérvei


Az oldalainkon szereplő termékeknél feltüntetett árak ajánlati árak, amelyek tartalmazzák az általános forgalmi adót. Megrendelés esetén ezeken az árakon történik a visszaigazolás. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
Oldalunkon előzetesen regisztrált és nem regisztrált felhasználók -cselekvőképes természetes, ill. jogi személyek- adhatják le rendeléseiket. A megrendelésről automatikus visszaigazoló e-mailt küld rendszerünk, melyben megerősítve a rendelést létre jön a Megrendelő és a Szolgáltató között, mint távollévők között kötött szerződés, a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint. A Szolgáltató kötelezettséget vállal a megrendelés tárgyában a tőle elvárható legkörültekintőbb magatartás tanúsítására, a Megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt árut átveszi, és a vételárat az átvételkor kiegyenlíti.

A beérkező megrendeléseket iktatjuk, azokat kizárólag a visszaigazolást követően tekintjük kölcsönösen elfogadott írásbeli szerződésnek; ezen szerződések (megrendelés + visszaigazolás) utólagosan visszakereshetők.

A szerződés oly módon jön létre, hogy a Megrendelő a webáruházban kiválasztott tételeket elektronikusan megrendeli. A megrendelési folyamat során a Megrendelő megismeri a termékeket, annak paramétereit, tulajdonságait és jellegzetességeit, az árakat és fizetési feltételeket és az áru átvételének módját. A megrendelés érvényesítésekor a Megrendelő elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF, jelen dokumentum.)

A Kerékpárház webáruháza egy virtuális katalógus, nem az üzlet készletlistáját tükrözi, ezért a rendelés megerősítésétől számított 1 munkanapon belül e-mailben jelezzük a Megrendelő felé, hogy a rendelését pontosan mely időpontban tudjuk teljesíteni, vagy ha valamely oknál fogva a rendelést nem tudjuk teljesíteni, erről is e-mailben értesítjük a Megrendelőt. Ebben az esetben a rendelésben szereplő kerékpár helyett több hasonló típust ajánlunk a Vevőnek, melyek közül tetszés szerint kiválasztható a megfelelő kerékpár, vagy törölhető a rendelés. A csomagokat az egyeztetést követően 1-5nappal adjuk fel. A csomag feladásának tényéről minden esetben e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket.
Amennyiben személyesen veszi át a kerékpárt, az átvétel pontos dátumáról is minden esetben e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket. Ezen időpont előtt nem vehető át a kerékpár!


Felelősség elhárítása:

  • Áraink, üzletszabályzatunk változtatásának jogát fenntartjuk. Azok a honlapon való megjelenéstől számítva azonnal érvénybe lépnek.
  • A vásárló által megadott hibás adatokból eredő teljesítési problémákért az üzlet nem vállal felelősséget.
  • Az áruházban található szöveg és képanyag a vásárlók minél pontosabb tájékoztatását szolgálja. Igyekszünk azt maximális tudásunk szerint kezelni, de az esetleges hibákért, eltérésekért felelősséget nem vállalunk.
  • A Kerékpárház áruház nem vállal felelősséget semmilyen az internetes hálózatban, levelezőrendszerben, bármilyen adatforgalomban felmerülő technikai vagy szoftverhibáért, és azok következményeiért.
  • A hazai forgalmazók készletlistái, katalógusai alapján előforduló pontatlanságokért

 

Teljesítés és elállás


A Kerékpárházban történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül (www.kerekparhaz.hu címen), lakcímre, vagy egyéb címre történő kiszállítással, illetve telephelyünkön történő személyes átvétellel.

Az internetes felületünkön olvasható vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek, illetve olyan nyilatkozatnak, mely szerint az adott termék korlátlan mennyiségben állna rendelkezésre.

A webáruház internetes felületén feltüntetett képek a vonatkozó termék lényeges tulajdonságát hivatottak bemutatni, helyenként illusztrációk, vagy egyéb felszereléseket is tartalmaznak.
A termékkínálatunk jellemzőit a konkrét árucikk termékjellemzők oldalából ismerheti meg részletesen.

A csomagküldésre kerülő kerékpárokat a DPD Hungária csomagküldő szolgáltató által juttatjuk el a megrendelésben megadott címre. Ebben az esetben a megrendelés során a megjegyzés mezőben megadható a kiszállítás pontosabb időpontja (pl.: délelőtti, vagy délutáni kézbesítés, telefonos egyeztetés a futárral), melyhez a futár a lehetőségekhez képest próbál minél jobban igazodni. A telefonos egyeztetés nem az előre történő hely és időpont egyeztetésére szolgál, hanem arra, ha a címzett a megadott címen más módon nem érhető el, csak telefonon.

Teljesítésnek az áru átvétele számít, ezért kérjük, feltétlenül győződjön meg átvételkor:

  • a csomagolás sértetlenségéről,
  • az áru épségéről, és mennyiségéről
  • valamint a rendelésben megadott és számlán szereplő tételek és árak egyezőségről


Eltérés esetén mielőbbi, maximum két munkanapon belüli visszajelzést kérünk.
A csomagban minden esetben megtalálható a garancia füzet és a számla, amely a megrendelő nevére és címére lesz kiállítva. Amennyiben ettől a vásárló el akar térni, kérjük azt a regisztrációkor adja meg a "számlázási adatok" alatt.
A teljesítés dátuma az áruhoz mellékelt számlán szerepel.

A számla megőrzése fontos, mert mennyiségi vagy minőségi kifogás kezdeményezéséhez feltétlen szükséges. A vásárló jogosult az áru átvételétől számított 8 napon belül a szerződéstől elállni. Erről a szándékról e-mailes, vagy telefonos jelzést kérünk! Ebben az esetben az áru és az elküldött számla visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia és a visszajuttatás minden költsége Őt terheli. A vételárat csak sértetlen állapotú áru esetében tudjuk visszatéríteni.Fizetési mód és díjszabásA fizetés általánosságban az áru átvételével egyidőben a szállító cég képviselőjének készpénzzel történik. Ettől eltérni (pl.: előre utalás, stb.) külön írásbeli megállapodás alapján lehetséges.

Szállítási költség nincs! Díjmentesen szállíttatjuk a megrendelt kerékpárokat az ország egész területére.

A kerékpárokat a szállításra alkalmas dobozban, szakszerűen üzembe helyezve (használatra készen) szállíttatjuk házhoz, csak az első kereket, a kormányt és a pedálokat szereljük ki, mivel a DPD kizárólag így tudja szállítani a csomagot. Minden általunk értékesített kerékpárhoz kitöltött, lepecsételt garanciafüzetet csatolunk.


A legfontosabb tudnivalók a Kerékpárházban vásárolt kerékpárokról


A kerékpárok 1 hónapos garanciális szervizelését 1 hónap, vagy 50-100km megtétele után (maximum 2 hónap) a budapesti Berguson Kerékpár üzlet díjmentesen elvégzi, telefonos időpont egyeztetés után (Tel.: 06-1-368-4251). Ha nincsen lehetőség a szolgáltatást igénybe venni, abban az esetben is javasoljuk az említett használat után, a kerékpár szakszervizben történő átnézetést.

Ha működésbeli, vagy minőségi kifogás lép fel a kerékpárral szemben, ezt e-mailben az info@kerekparhaz.hu címen, vagy telefonon a 06-20-254-45-12 számon, hétköznap 11-17h-ig jelezheti felénk.


Jótállás, szavatosság


Általánosságban minden általunk értékesített kerékpárra 12 hónap időtartamú jótállást adunk, a 49/2003 (7 hó 30.) szavatosságra vonatkozó GKM rendelet, illetve a 151/2003 (9 hó 22.) kötelező jótállásról szóló kormányrendelet és a 1997 évi CLV fogyasztóvédelemről szóló törvény szerint. A garanciajeggyel rendelkező termékek esetében az abban foglaltak érvényesek, melyek megfelelnek a hatályos jogszabályoknak.

A kerékpár a tartós fogyasztási cikkek körébe tartozik. A legfontosabb tudnivalók a tartós fogyasztási cikkek garanciális kérdéskörével kapcsolatban:

A jótállás időtartama 1 év. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre ennél kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, akkor azok az érvényesek!

A jótállás a kerékpár Kerékpárház által történő feladásának napjával kezdődik és az aznapi dátummal kiállított számlával és jótállási jeggyel bizonyítható!

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Kerékpárház köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Vállaljuk, hogy a garanciális ügyintézésre visszaküldendő kerékpárokért/alkatrészekért előzetes egyeztetés után futárt küldünk, aki a csomagot részünkre eljuttatja. Ennek feltétele, hogy a termék a DPD Hungária Kft. üzletszabályzatában meghatározott módon be legyen csomagolva. A szállítás díja a fogyasztót terheli! A termék, fogyasztóhoz történő visszajuttatásának költségét webáruházunk átvállalja.

Nem minősül garanciának:

-A kerékpárok otthoni, szakszerűtlen szerelési hibájából adódó meghibásodásokra, károkra.

-A külső gumi kopására, külső behatásból eredő hibájára.

-A belső gumikra.

-A kerekekben keletkező deformációkra (nyolcas, stb.)

-A hátsó váltó felcsavarodására.

-A bowdenek nyúlásából adódó váltó és fék elállítódásra.

A felsoroltak mind a kerékpár használata során felmerülő természetes elhasználódásból erednek.

-Előírt vagy elvárható karbantartás elmulasztása

-Természetes elhasználódás következtéből adódó kopások

-Nem rendeltetésszerű használatAdatvédelem


A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez.

Az eladó a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak átadja (pl.: a szállítást végző cégek). Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.


Vásárlói érdekvédelem


Amennyiben műszaki, vagy egyéb jellegű kifogását, vagy panaszát üzletünkben nem tudta érvényesíteni, és úgy érzi, hogy sérelem érte, jogorvoslatot a honlap elején feltüntetett felügyeleti szerveknél tehet.
A szerződéskötés és teljesítés vonatkozásában a 17/1999 (2 hó 5.) szerződés feltételeiről szóló Kormányrendelet valamint a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyv paragrafusai az irányadóak.
Jó kerékpározást kívánunk!

Kerékpárház Team

2011-11-08, Budapest